Bokføringsplikt

Hjem Forum Regnskapsmedarbeider Bokføringsplikt

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #13113
  Regine Wold
  Deltaker

  Hei!
  Det står at alle som må levere skattemelding for sitt selskap er bokføringspliktig. Så står det at dette også gjelder for alle som er mva-registrert, og at det er svært få selskap som ikke har en avgiftspliktig omsetning. Videre står det at dersom du ikke må levere næringsoppgave (omsetning under kr 50.000 i året) har du ikke bokføringsplikt. Vil dette si at selskap med omsetning under kr 50.000 i året ikke har en avgiftspliktig omsetning, og dermed ikke er mva-registrert? Og hva er en næringsoppgave?

  #13173
  Ronny Sølversen
  Nøkkelmester

  En næringsoppgave er bedriftens skattemelding (selvangivelse). De fleste bedrifter leverer denne, med unntak av mindre selskaper som kan bruke forenklede versjoner av skattemeldingen.

  Det er er krav at bedrifter må ha kr 50.000 i omsetning for å være registrert i merverdiavgiftsregisteret. Det er først da de må betale mva av omsetning og får fradrag for inngående merverdiavgift ved kjøp. Dersom du f.eks. skal starte et transportselskap er det ønskelig for deg å få fradrag for inngående mva for kjøp av bilen. Da må du sannsynliggjøre overfor Skatteetaten at omsetningen kommer til å bli mer enn kr 50.000. Da kan du bli registrert før denne grensen er nådd. Var det svar på spørsmålet? 🙂

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.