Barnehagekortet

Barnehagekortet vil tilegne deg formell kompetanse for å jobbe som medarbeider i barnehage. Har du lyst til å jobbe i barnehage, men har ingen formell kompetanse fra før? Eller har du jobbet i barnehage og ønsker å heve din kompetanse og kanskje ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider? Barnehagekortet er et av kompetansekortene i SK6®+, utarbeidet med utgangspunkt i kompetansemålene til videregående opplæring. Kurset vil gi deg formell kompetanse innenfor de viktigste kjerneområdene i barnehagen. I kurset har du kontakt med din egen instruktør, og du vil få quiz, innsendingsoppgaver med oppfølging og muligheter for å delta i jevnlige digitale klasserom. Kurset kan du ta når du vil, og det kan også gjennomføres på telefon, Ipad eller pc. 

Innhold

  • Barnehagens styringsdokumenter
  • Omsorg-lek-læring-danning
  • Barns språkutvikling
  • Livsmestring
  • Foreldresamarbeid
  • Utfordringer og konfliktløsning

Kurset består av 6 moduler. Gjennom tekst, bilder, figurer og videoer skal vi ta deg gjennom fagstoffet på en pedagogisk måte. Underveis kan du teste dine kunnskaper gjennom quiz’er og innsendingsoppgaver. På slutten av hver modul finner du caser du skal svare på og sende inn til oss. Du vil få tilbakemeldinger og veiledning fra instruktør på e-post etter at besvarelsene er mottatt. Du har tilgang på kurset i ett år. Hver fredag kl 09-10 vil du få tilgang til digitalt klasserom med instruktør hvor du kan få drøfte caser, få veiledning og hjelp til oppgaver ved behov. Etter fullført og bestått kurs vil du motta et kompetansebevis i posten.

Nedenfor finner du en komplett liste med temaer.

 

Veien videre

Vi anbefaler fagbrev i Barne- og ungdomsarbeider som veien videre etter kurset. Som voksen kan du avlegge fagprøve når du kan dokumentere 5 års arbeidserfaring. 

 

Kursinformasjon

Kategorier:

Kursinstruktør

Christine Løvnæseth Eriksen Christine Løvnæseth Eriksen Instruktør

Christine har bachelor fra Høyskolen i Vestfold som barnehagelærer, i tillegg har hun utdanning innen veiledningspedagogikk. Hun har arbeidserfaring fra offentlig sektor som veileder i Nav og som pedagogisk leder i barnehage. Christine har også jobbet innen salg og service i privat sektor. Hun er din faglærer i Barnehagekortet!

Introduksjon

Lover og regler

Grunnleggende kjernekompetanse

Kommunikasjon og interaksjon

Utfordringer og problemstillinger i barnehagen

Andre temaer

Legg igjen en kommentar