Personvernerklæring

Vi tar informasjonssikkerhet seriøst. Her kan du lese om hvordan vi håndtere data om deg.

Hvem vi er

Skagen Kompetanse AS (org. nr.: 915353584).
Postadresse: Postboks 2075, 3103 Tønsberg
Besøksadresse: Trælleborgveien 2, 3112 Tønsberg
Daglig leder: Jan Ivar Simonsen, tlf. 90 99 64 37.
E-post: post@skagenkompetanse.no
Nettstedsadresse er: https://elaring.skagenkompetanse.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

I forbindelse med LMS-systemet (learning managment system) kan følgende informasjon om deg lagres ved opprettelse av konto:

 • Fornavn og etternavn
 • Firmanavn
 • E-postadresse
 • Fakturaadresse
 • Telefonnummer
 • IP-adresse
 • Dato for opprettelse av konto
 • Dato for siste login

Ved bruk av systemet lagres også:

 • resultat av innsendte oppgaver (dato, status, resultat)
 • logg med varsler, etiketter som blir vist når et kurs er fullført, en quiz er bestått, etc. (dato, lest/ulest, type, eier, hendelse)
 • informasjon om brukte rabattkoder (produkt, kodeid)
 • resultat av gjennomførte quiz (eier, resultat, hvilken quiz, dato, resultat)
 • ordre (gjennomførte kjøp av kurs)

Vi bruker denne informasjonen til formål, for eksempel, til:

 • Sende deg informasjon om din konto, ordrer, kurs og medlemskap
 • Kommunisere med deg om kurs og medlemskap du er meldt på
 • Svare på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
 • Behandle betalinger og forhindre svindel
 • Sett opp kontoen din for nettstedet vårt
 • Følge alle juridiske forpliktelser vi har
 • Forbedre nettstedets tilbud
 • Sende deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Informasjonen vi har lagret sendes ikke ut til andre nettsteder, og blir kun lagret for å kunne gjennomføre kundeforholdet med deg.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.